Green Deal Zorg - Actueel

27-02-2020

Wij zijn een van de acht zorginstellingen om samen met de vertegenwoordigers van de gemeenten Apeldoorn en Voorst, de Omgevingsdienst Veluwe IJssel en Milieu Platform Zorg, de Green Deal Zorg te ondertekenen. Hiermee willen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de energieambitie die door de gemeenten zijn gesteld.

In het Plan van Aanpak staat omschreven hoe wij in twee jaar tijd aan de wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid willen voldoen. En daar blijft het niet bij: we gaan nog een stap verder. De onderwerpen die in het Plan van Aanpak terugkomen, raken duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Van milieumanagement tot energie, water en afvalwater, afval, hinder, gevaarlijke stoffen, catering en voedselresten, reiniging, vervoer, inkoop, verbouw/nieuwbouw en groenbeheer.

Als wij samen met IrisZorg, Klein Geluk, Talma Borgh, Atlant, Zozijn, Leger des Heils en ’s Heerenloo onze ambities waarmaken in de komende twee jaar, dan worden wij gecertificeerd volgens de Milieuthermometer van het Milieu Platform Zorg. En belangrijker nog: er wordt een aanzienlijke milieuwinst behaald voorbij wet- en regelgeving. Hier zetten wij ons graag voor in!

 

 

« terug