Coronavirus update, 20-04-2020 - Actueel

20-04-2020

In deze update weer de laatste ontwikkelingen. Dit keer helaas ook persoonlijke berichten over een aantal van onze cliënten.

Twee van onze cliënten zijn de afgelopen tijd in het ziekenhuis opgenomen waar zij positief getest werden op het coronavirus. Een van hen is inmiddels hersteld en weer thuis gekomen bij de woonvorm. De begeleiding en verzorging wordt vormgegeven door het betreffende team. Een andere cliënt, die wij ambulant begeleiden, is na ontslag uit het ziekenhuis opgenomen op de covid-afdeling van een van de verpleeghuizen in Apeldoorn. Zijn herstel zal nog tijd vragen.

Met verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van een van onze cliënten die dagbesteding kreeg bij Het Los Huus in Epe en woonachtig was bij een collega zorgaanbieder. Wij hadden al vele jaren het voorrecht om hem te begeleiden binnen werk en dagbesteding. Helaas moest hij vorige week de strijd tegen het coronavirus opgeven.

Verruimd testbeleid voor zorgmedewerkers

Eind vorige week werd het testbeleid voor zorgmedewerkers verder uitgebreid. De testen worden nu uitgevoerd bij zorgmedewerkers die minstens 24 uur klachten hebben (neusverkouden en/of hoesten en/of koorts). Zij kunnen terecht bij een van de regionale ‘Test Drive Ins’. De testuitslag wordt uiterlijk 24-48 uur na de testafname ontvangen. Mocht de test positief zijn, dan wordt de medewerker niet meer ingezet totdat hij of zij 24 uur klachtenvrij is. Hiermee volgen we de richtlijnen van de GGD.

Ondanks de situatie waarin we nu zitten, is het verzuim van onze medewerkers niet fors gestegen. Er zijn dus relatief weinig van onze medewerkers ziek thuis vanwege (een vermoeden van) coronabesmetting. We vertrouwen erop dat de maatregelen die we ingezet hebben hier een positief effect op hebben gehad en ook de komende tijd zullen hebben.

Lees hieronder onze brieven aan ouders en verwanten met betrekking tot het coronavirus: de brief van 14 april kunt u via de eerste link lezen.

Brief ouders en verwanten 14 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 7 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 2 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 30 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 24 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 20 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 16 maart 2020 (pdf)

« terug