Coronavirus update, 22-04-2020 - Actueel

22-04-2020

In deze update weer de laatste ontwikkelingen.

U heeft ongetwijfeld ook de persconferentie gevolgd waarin het kabinet de bijstelling van de maatregelen bekend heeft gemaakt. De belangrijkste maatregel die het kabinet heeft afgekondigd en die van invloed is op de locaties binnen De Passerel is dat het speciaal onderwijs en de kinderopvang vanaf 11 mei weer volledig open mogen. De basisscholen starten ook weer met een 50 procent bezetting.

Dit betekent dat kinderen t/m 12 jaar straks weer van harte welkom zijn bij het overgrote deel van de locaties binnen ons cluster Kind, Jeugd en Gezin. In de brief van 22 april voor ouders en verwanten kunt u lezen wat dit concreet betekent.

Alle andere maatregelen blijven in ieder geval nog tot 20 mei van kracht.

  • Alle werk en dagbestedingslocaties blijven gesloten, uitgezonderd de Buurtwinkel.
  • We blijven noodopvang bieden op de dagbestedingslocaties voor cliënten voor wie dit vanuit zorginhoudelijk oogpunt noodzakelijk is.
  • We blijven de dagbesteding vorm geven op de woonlocaties.
  • We blijven ambulante zorg en dienstverlening bieden onder de eerder gecommuniceerde voorwaarden.

 

Ook de bezoekregeling voor onze locaties blijft van kracht. Deze regeling heeft een enorme impact op onze cliënten en ouders en verwanten, maar helaas heeft het kabinet nog niet besloten tot een versoepeling van deze maatregel. Dat betekent dat de ‘Nee, tenzij’ regel van toepassing blijft en bezoek alleen mogelijk is als er zwaarwegende zorginhoudelijke argumenten zijn om dit te doen.

Lees hieronder onze brieven aan ouders en verwanten met betrekking tot het coronavirus. De brief van 22 april kunt u via de eerste link lezen.

Brief ouders en verwanten 22 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 14 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 7 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 2 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 30 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 24 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 20 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 16 maart 2020 (pdf)

« terug