Coronavirus update, 29-04-2020 - Actueel

29-04-2020

We kijken terug op een zonnige Koningsdag, een dag zoals we die niet eerder beleefden. Een dag die werd omgedoopt tot Woningsdag. Een dag waarop iedereen in Nederland weer extra geconfronteerd werd met de beperking van de maatregelen rondom het coronavirus. Dit geldt met name voor de ouders en verwanten die hun geliefde familielid niet kunnen bezoeken. We werpen dan ook een voorzichtige blik vooruit naar de ontwikkelingen rondom de bezoekregeling. 
 

Ontwikkelingen bezoekregeling
Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet. Het bezoekverbod in verpleeghuizen wordt vanaf maandag 11 mei mogelijk versoepeld. Minister De Jonge is bezig met een voorstel voor een pilot (proef) in een aantal verzorgingshuizen. Op woensdag 6 mei neemt het kabinet hier een besluit over. Wij verwachten en hopen dat een versoepeling voor de verpleeghuizen ook leidt tot een aanpassing van de bezoekregeling in de gehandicaptenzorg. Zodra hier sprake van is, willen we dit vanzelfsprekend heel snel invoeren. We bereiden ons hier nu op voor.

Start luisterlijn voor ouders en verwanten
Vandaag start een luisterlijn die we hebben opengesteld voor ouders en verwanten. De luisterlijn is bedoeld als extra steun, naast de contacten die er al zijn met onze begeleiders en leidinggevenden. Wij willen hiermee een aanvullend luisterend oor bieden en de mogelijkheid om onderling verhalen te delen. De luisterlijn wordt afwisselend bemenst door een ouder of verwant van onze Centrale Cliëntenraad en een van onze medewerkers.

De kinderen zijn weer van harte welkom!
We zijn blij dat we de kinderen tot 12 jaar na de meivakantie weer kunnen verwelkomen. 

De voorbereiding van de opening van onder meer de Doggersbank is in volle gang. Er zijn extra richtlijnen opgesteld om het besmettingsgevaar te beperken zoals voor het halen en brengen van de kinderen.

Lees hieronder onze brieven aan ouders en verwanten met betrekking tot het coronavirus. De brief van 29 april kunt u via de eerste link lezen.

Brief ouders en verwanten 29 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 22 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 14 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 7 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 2 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 30 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 24 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 20 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 16 maart 2020 (pdf)

« terug