Coronavirus update, 25-5-2020 - Actueel

25-05-2020

Wij versoepelen onze bezoekregeling per dinsdag 26 mei aanstaande. Deze regeling is gebaseerd op de indeling van onze woonlocaties in categorieën zoals geduid in de brief van 20 mei die u als tweede (van boven) onderaan dit menu kunt lezen. De minimale of verruimde variant van de bezoekregeling hangt af van de volgende factoren:

  • Behoort de cliënt tot de kwetsbare doelgroep?
  • Is de cliënt in staat om zich voldoende te houden aan de algemene hygiënemaatregelen en het bewaren van 1,5 meter afstand?

 

Wij hebben onze woonlocaties onderverdeeld in categorieën A t/m D. Per categorie hebben wij in de brief van vandaag, 25 mei, weergegeven wat mogelijk is vanaf 26 mei voor de cliënten m.b.t. de bezoekregeling en wat er vanaf 1-2 juni mogelijk is m.b.t. werk en dagbesteding, contactberoepen en het bezoeken van winkels en horeca. De brief van 25 mei staat als eerste brief onderaan dit menu. De aangepaste bezoekregeling kunt u hier bekijken.

De uitgangspunten worden gehanteerd tenzij er dermate grote zorginhoudelijke consequenties zijn die een uitzondering rechtvaardigen. Maatregelen op maat zijn dan mogelijk.

Opening dagbestedingslocaties en vervoer
Onze medewerkers maken op dit moment de vertaling naar iedere individuele cliënt voor de dagbesteding: wie vanaf 2 juni weer welkom is op de dagbestedingslocaties. Uiterlijk op 27 mei worden cliënten en hun ouders/verwanten via het team van de betreffende locatie hierover geïnformeerd. Na twee weken evalueren wij deze indeling. Het organiseren van de dagbesteding hangt vaak nauw samen met het (groeps)vervoer. Dat is op dit moment een knelpunt omdat de landelijke richtlijnen voor vervoer binnen de gehandicaptenzorg nog niet bekend zijn. Het heeft de voorkeur dat cliënten lopend of fietsend naar dagbesteding gaan, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Zodra de landelijke richtlijnen bekend zijn, hebben wij tijd nodig om deze te vertalen naar De Passerel en af te stemmen met de vervoerders. Dit kan leiden tot een vertraging.

Lees hieronder onze brieven aan ouders en verwanten met betrekking tot het coronavirus. De brief van 25 mei kunt u via de eerste link lezen.

Brief ouders en verwanten 25 mei 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 20 mei 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 14 mei 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 7 mei 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 29 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 22 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 14 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 7 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 2 april 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 30 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 24 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 20 maart 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 16 maart 2020 (pdf)

« terug