Coronavirus update 18-06-2020 - Actueel

18-06-2020

Wij zijn blij te kunnen melden dat de aangepaste bezoekregeling is vastgesteld na positief advies van onze centrale cliëntenraad (CCR). Deze nieuwe bezoekregeling, die vrijdag 19 juni ingaat, vindt u hier.

Op hoofdlijnen zijn dit de veranderingen:

  • Vinimale bezoekregeling Het aantal vaste personen gaat van twee naar vijf personen. Ouders/verwanten geven door aan de medewerkers van de locatie wie ook gebruik maakt van de bezoekregeling.
  • De cliënt mag bezoek ontvangen met een maximum van drie personen per keer. Er is geen beperking in het aantal keer per week dat bezoek wordt ontvangen.
  • Cliënten mogen op bezoek gaan of logeren bij één bezoekadres buiten de locatie. Dit betreft één van de vaste personen voor wie de bezoekregeling geldt. We gaan ervan uit dat op het bezoekadres alleen die mensen aanwezig zijn die ook op bezoek mogen komen dan wel tot het huishouden behoren van dit bezoekadres.
  • Voor het vervoer naar het logeeradres gelden de landelijke richtlijnen, namelijk dat één persoon één ander iemand in de auto mee mag nemen die niet tot hetzelfde huishouden behoort.
  • Het is niet de bedoeling dat cliënten naar openbare gelegenheden gaan, gezien de risico’s die dit met zich meebrengt.
  • Het gebruik van een mondkapje en handschoenen door ouders/verwanten op de als kwetsbaar aangemerkte locaties vervalt. Dit betreft Geode A en B, de Zonnesteen en het Kristal.

Verruimde bezoekregeling
De verruimde bezoekregeling blijft onveranderd.

Beide bezoekregelingen evalueren wij in de week van 6 juli en informeren u hier natuurlijk weer over.

Brieven
Lees hieronder onze brieven aan ouders en verwanten met betrekking tot het coronavirus van de maanden juni en mei. De brieven van de maanden april en maart vindt u terug in de update van 3 juni. De brief van vandaag, 18 juni, kunt u via de eerste link lezen. (PDF brief invoegen)

Brief ouders en verwanten 18 juni (pdf)

Brief ouders en verwanten 16 juni (pdf)

Brief ouders en verwanten 5 juni 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 2 juni 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 27 mei 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 25 mei 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 20 mei 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 14 mei 2020 (pdf)

Brief ouders en verwanten 7 mei 2020 (pdf)

« terug