Coronavirus update 06-07-2020 - Actueel

06-07-2020

Vanaf 1 juli heeft het kabinet de coronamaatregelen verder verruimd. Dit heeft onder meer gevolgen voor het vervoer naar onze dagbestedingslocaties. Het is onze doelstelling dat we vanaf 1 september onze cliënten voor het overgrote deel weer dezelfde dagbesteding kunnen bieden als voor de sluiting, rekening houdend met de 1.5 meter afstand en de geldende hygiënemaatregelen. De teams gaan voor 1 augustus een plan maken hoe dit op de dagbestedingslocaties gerealiseerd kan worden. Voor onze cliënten met een kwetsbare gezondheid geldt nog steeds dat we goed de risico’s samen met ouders en verwanten willen afwegen. Voor 1 augustus willen we de invulling van de dagbesteding voor onze kwetsbare cliënten helder hebben.

Nieuwe richtlijnen vervoer

De richtlijn voor het openbaar vervoer is versoepeld. Alle zitplaatsen mogen weer worden gebruikt, een mondkapje blijft verplicht. Het landelijke protocol veilig zorgvervoer is hierop aangepast. Voor het groepsvervoer vanaf 1 juli betekent dit dat cliënten die een mondkapje kunnen dragen met maximaal 8 personen in de bus vervoerd kunnen worden. De cliënten voor wie het niet mogelijk is om een mondkapje te dragen geldt de huidige richtlijn: zij kunnen zonder mondkapje vervoerd worden met maximaal 4 personen in de bus. De dagbestedingslocaties inventariseren welke cliënten wel en niet een mondkapje kunnen dragen. Op basis van deze inventarisatie maakt de taxicentrale een nieuw vervoersschema dat vanaf 13 juli aangehouden wordt.

Bezoekregeling

Binnen onze woonlocaties was de verruimde bezoekregeling al passend binnen het landelijke beleid dat geldt per 1 juli. Wel moet de 1.5 meter richtlijn gehanteerd blijven en dat betekent bijvoorbeeld dat een cliënt in zijn of haar appartement niet meer dan drie bezoekers kan ontvangen. Binnen de minimale bezoekregeling zijn nog wel beperkingen van toepassing. Op 9 juli evalueren we de bezoekregeling en kijken naar mogelijkheden om deze te verruimen. We informeren medewerkers en ouders en verwanten hier dezelfde dag over.

De laatste brief aan ouders en verwanten, de brief van 2 juli, kunt u via onderstaande link lezen.

Brief ouders en verwanten 2 juli (pdf)

 

« terug