Coronavirus update 27-08-2020 - Actueel

27-08-2020

Helaas is er een toenemend aantal besmettingen in ons land. Om deze reden heeft het kabinet de algemene maatregelen aangescherpt en ook het quarantaine beleid voor zorgmedewerkers. Ook zorgmedewerkers moeten nu bij een quarantaine 10 dagen thuisblijven. Bij hoge uitzondering en alleen als de zorgcontinuïteit in gevaar komt, kan hiervan worden afgeweken. En uiteraard alleen als de betreffende medewerker geen klachten heeft én gebruik maakt van beschermingsmiddelen (PBM).

Nieuw in het quarantaine beleid is dat wij voor onze organisatie criteria moeten formuleren wanneer voor ons de zorgcontinuïteit in gevaar komt en wanneer medewerkers tijdens een quarantaine periode bij uitzondering wel kunnen werken. Deze criteria werken we uit en stemmen we af met onze OR en onze bedrijfsarts. In de loop van volgende week volgt hier meer informatie over.

Mocht er zich in de tussentijd een situatie voordoen dat een medewerker in quarantaine moet en daarmee de zorgcontinuïteit ernstig in gevaar komt, dan stemt de leidinggevende af met ons actieteam Corona of inzet geoorloofd is. Onze prioriteit blijft de gezondheid van onze medewerkers en cliënten. 

Via deze link kunt u de actuele RIVM-richtlijn bekijken.

 

« terug