Coronavirus update 14-10-2020 - Actueel

14-10-2020

Ook vandaag weer de vertaling van de verscherpte landelijke maatregelen naar onze eigen organisatie;

  • Het Oude Kantongerecht zal vanaf donderdag 15 oktober voorlopig haar deuren als brasserie gesloten houden. De dagbesteding kan wel vervolg krijgen, de cliënten zijn dus welkom en gaan met andere activiteiten aan de slag. De B&B valt onder hotelaccommodatie, deze blijft wel open voor gasten en de cliënten die voor de B&B werken.
  • Het dragen van gewone mondkapjes in publieke ruimten in Nederland is nu nog een dringend advies, dit wordt binnenkort verplicht. Deze verplichting geldt straks dus ook bij De Buurtwinkel, Mode & Co Apeldoorn en Epe, het Atelier en de Kruidentuin.
  • Er geldt een maximum aantal bezoekers van drie personen per dag per cliënt voor bezoek op onze woonlocaties. Het bezoek wordt in het eigen appartement ontvangen, niet in de gemeenschappelijke ruimten.
  • Er geldt een maximum aantal van vier personen per groep voor iedereen die zich buiten begeeft. Dit heeft dus ook gevolgen voor onze medewerkers en cliënten die samen naar buiten gaan. Onze branchevereniging VGN is in overleg om voor de gehandicaptenzorg een uitzondering te maken op deze maatregel.

Zelf testen van onze zorgmedewerkers

Vanaf dinsdag 20 oktober starten we met het zelf testen van onze zorgmedewerkers. We sluiten aan bij de testlocatie van Zorggroep Apeldoorn. We zijn ook bezig met de voorbereidingen om cliënten die niet naar een testlocatie kunnen komen te laten testen door onze verpleegkundigen.

Hieronder vindt u de brief die wij op 14 oktober naar ouders en verwanten stuurden.

Brief ouders en verwanten 14 oktober (pdf)

« terug