Coronavirus update 18-11-2020 - Actueel

18-11-2020

Goed nieuws dat het aantal besmettingen in ons land daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom blijven de meeste maatregelen van kracht en zijn er enkele versoepelingen. Ook wij hebben te maken met besmettingen, maar dit heeft gelukkig nog niet tot een cluster van besmettingen geleid.

De maatregelen vanaf woensdag 19 november op een rijtje:

  • Publiek toegankelijke ruimtes mogen weer open. We zijn blij dat de inloop bij de Ontmoetingsplekken weer mogelijk is.
  • Er geldt weer een maximum aantal bezoekers van 3 personen per dag per cliënt. Het bezoek wordt in het eigen appartement ontvangen, niet in de gemeenschappelijke ruimten.
  • Er geldt weer een maximum aantal van 4 personen per groep als je je buiten begeeft. Als er sprake is van één huishouden dan mag iemand met meer personen buiten zijn.
  • De 10 dagen quarantaine is vanaf 1 december hopelijk voor veel mensen niet meer nodig. Als iemand dan in quarantaine moet wegens nauw contact met een besmet persoon, kan diegene zich na 5 dagen laten testen zonder klachten. Bij een negatieve test kan de quarantaine worden opgeheven.
  • Het kabinet gaat vanaf 1 december een mondkapje in publieke binnenruimtes verplichten zoals winkels, bibliotheken en andere openbare gebouwen. Voor onze locaties geldt deze verplichting voor De Buurtwinkel, Mode & Co Apeldoorn en Epe, het Atelier, de Kruidentuin en de publieke ruimtes van de Ontmoetingsplekken.

We blijven eraan werken dat de kans op besmetting zo laag mogelijk blijft en hopen voor onze cliënten en medewerkers dat dit binnen De Passerel beperkt blijft.

Onderstaand de brief die wij op 18 november naar ouders en verwanten stuurden.

Brief ouders en verwanten 4 november (pdf)Brief ouders en verwanten 4 november (pBrief ouders en verwanten 18 november (pdf)

 

Brief ouders en verwanten 4 november (pdf

« terug