Coronavirus update 5-01-2021 - Actueel

05-01-2021

Actuele situatie

We hebben een nieuwe haard van besmettingen op een van onze woonlocaties. Helaas is één van de cliënten opgenomen op de IC in het ziekenhuis en zijn er vandaag nieuwe besmettingen geconstateerd. Een spannende situatie voor de cliënten, medewerkers en ouders/verwanten.

Vaccinatie medewerkers

Alle medewerkers in het primaire proces van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met onze cliënten komen in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder. Landelijk worden medewerkers uit de gehandicaptenzorg opgeroepen ná de zorgmedewerkers die direct cliëntcontact hebben binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Het moment waarop wij onze medewerkers mogen uitnodigen voor vaccinatie hangt sterk af van de vaccinatiebereidheid in de ouderenzorg.

Vaccinatie cliënten

Ook onze cliënten worden als een van de eerste groepen uitgenodigd om zich te laten vaccineren. Dit zal verzorgd worden door hun eigen huisartsen. De uitnodiging voor deze vaccinatie zal dan ook door de huisarts worden gedaan. We verwachten hier de komende tijd meer informatie over te kunnen geven.

Cohort verpleging

Op het terrein aan de Wilhelm Tellstraat van voorheen locatie de Campus is een cohort afdeling ingericht in het hoofgebouw. Het gebouw bestaat uit een algemene ruimte en 4 slaapkamers. Er is plaats voor meerdere cliënten die corona hebben en die niet in hun appartement kunnen verblijven.

Aanpassing richtlijn mondkapjes

We hebben op een aantal locaties een haard van besmettingen gehad. Deskundigen hebben ons in deze situaties geadviseerd om het FFP2 mondmasker te gebruiken. Volgens de richtlijn van het RIVM bieden de chirurgische mondkapjes die wij gebruiken voldoende bescherming, maar we gaan onze richtlijn aanpassen op basis van het advies dat we hebben gekregen. De richtlijn wordt dat medewerkers bij de verzorging van een cliënt bij een (vermoeden van) besmetting het FFP2 mondmasker gebruiken. Het betreft verzorgende handelingen binnen de 1.5 meter.

Hieronder leest u de brief die vandaag naar ouders en verwanten is verstuurd.

Brief ouders en verwanten 5 januari 2021 (pdf)

« terug