Woonvorm van Limburg Stirum in Twello verbouwd - Actueel

15-06-2021

We hebben de woonvorm Van Limburg Stirum in Twello het afgelopen jaar flink verbouwd. De woonvorm biedt zorg aan volwassen cliënten en bestaat uit twee gedeelten die met elkaar zijn verbonden. Er zijn 18 studio’s gemaakt: zeven op de begane grond en negen studio’s op de eerste verdieping. In de tuin zijn nog twee extra studio’s gebouwd. Architectenbureau Bas maakte het ontwerp en bouwbedrijf Van Wijnen zorgde voor de uitvoering van de verbouwplannen.

“Het gebouw voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd”, vertelt Jolande Meijerink over de verbouwing. “Maar de plek is geweldig. De woonvorm staat midden in een woonwijk en ervoor ligt een groot grasveld. Met 10 minuten lopen staan bewoners in het centrum van Twello. Dat dorpse, dat gevoel van ons-kent-ons, dat maakt het prettig om hier te wonen. Daarom ben ik blij dat we gekozen hebben voor verbouw en niet voor nieuwbouw. Tijdens de verbouwing verhuisden de bewoners twee keer van de ene kant naar de andere kant van het gebouw. Maar nog voor de zomer zit iedereen lekker op zijn eigen plek.”

Een veilige thuisbasis
We bieden bewoners met een 24-uurs wonen indicatie een duidelijke dagstructuur in een beschermde woonomgeving in Twello. Begeleiders ondersteunen hen bij het ontwikkelen en versterken van hun vaardigheden. Alle cliënten gaan overdag naar hun werk, dagbesteding, of sociale werkvoorziening. We bieden 24-uurs zorg en een veilige thuisbasis. Dus ook ’s nachts zijn begeleiders aanwezig. De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht.

Koken en eten
De nieuwe studio’s zijn tussen de 20 en 24 m2 groot. Er is een gemeenschappelijke ruimte, keuken en ruime fietsenstalling. In de studio is een eigen keukenblok met kraan en spoelbak, ruimte voor een koelkast en een aansluiting voor een elektrische kookplaat. Cliënten die zelf kunnen koken of dit willen leren, schaffen een eigen kookplaat en koelkast aan. Samen koken en eten kan ook. Een begeleider kookt dagelijks in de gemeenschappelijke keuken. Wie zin heeft, helpt met koken of kookt (onder begeleiding) in zijn of haar eigen studio.

Plek voor nieuwe bewoners
In de woonvorm Van Limburg Stirum is plek voor nieuwe bewoners met een passende CIZ-indicatie. Heeft u belangstelling? Bel met Informatie & Advies via (055) 368 38 38 of stuur een e-mail naar consulenten@de-passerel.nl

Bekijk hieronder de video met rondleiding.

« terug