Update corona 27-06-2022 - Actueel

27-06-2022

De zomer staat voor de deur en we kijken allemaal uit naar de vakantie. Corona lijkt ver weg, maar is het helaas niet. Het aantal besmettingen in Nederland neemt toe. Ook binnen De Passerel zijn er weer besmettingen, al valt dit gelukkig nog mee.

In deze update zetten we de basisregels weer op een rijtje. Het blijft belangrijk dat we ons hier aan houden.

- Schud geen handen;
- Nies in je elleboog;
- Was regelmatig je handen;
- Ventileer de ruimte goed.

Binnen De Passerel gelden regels voor wat medewerkers en cliënten doen als zij klachten krijgen of corona hebben.

Bij klachten

Als je klachten hebt, dan volstaat een zelftest. Je hoeft niet naar de GGD voor een PCR test.

Als je corona hebt

Je gaat in quarantaine (isolatie) als je besmet bent met corona. Na 5 dagen mag je, als je 24 uur klachtenvrij bent, uit quarantaine. Medewerkers mogen dan aan het werk. Als je na 5 dagen nog steeds klachten hebt, is de quarantaine maximaal 10 dagen. In alle andere gevallen, ook als je nauw contact bent van iemand met corona of een besmette huisgenoot hebt, hoef je niet in quarantaine. Kortom: alleen als je corona hebt, ga je in quarantaine.

Advies mondkapjes

Bij de verzorging van kwetsbare cliёnten binnen de 1,5 meter adviseren wij medewerkers om tot 5 dagen na het contact met een besmet persoon een medisch mondkapje te dragen.

Het is op dit moment niet nodig om aanvullende maatregelen te nemen, maar we blijven de ontwikkelingen goed volgen. Als blijkt dat er meer nodig is dan zullen we u daar uiteraard over informeren. 

« terug