Nieuw platform voor zorgbestuurders - Actueel

11-07-2012

‘Een schat aan inspirerende praktijkervaringen’

www.koplopersindezorg.nl is een splinternieuw initiatief dat als doel heeft om de bedrijfsvoering en het innovatievermogen van zorgorganisaties in Nederland te versterken.
Het platform richt zich als expertisecentrum op bestuurders en hoger kader in de zorg.

Inspirerende verhalen
De initiatiefnemers van ‘Koplopers in de zorg’ hebben de ambitie om het platform uit te laten groeien tot een kwalitatief hoogwaardig expertisecentrum met als uitgangspunt de successen van de deelnemende koplopers. Jaap Jan Brouwer, een van de initiatiefnemers: “We hebben echt een schat aan inspirerende verhalen verzameld die we hier op professionele wijze kunnen presenteren.”

Actuele thema’s
De koplopersverhalen worden stuk voor geanalyseerd aan de hand van actuele thema’s, zoals besturingsconcept, risicomanagement, innovatie, ehealth en portfoliomanagement.
Deze thema’s staan ook centraal in de publicaties en activiteiten die het platform ontwikkelt in samenwerking met partners.

Koplopers gebundeld
Op dit ogenblik heeft het platform circa 40 ‘Koplopers in de zorg’ geselecteerd in uiteenlopende zorgsectoren. De eerste 15 daarvan staan nu online en in de komende maanden zullen ook de overige verhalen volgen.
Een belangrijk moment wordt de gebundelde publicatie van alle koplopersverhalen later dit jaar. Er verschijnt dan zowel een boek met de verhalen per zorgsector als een boek dat de succesformules van de koplopers analyseert en beschrijft als casuïstiek voor bestuurders en managers.

De initiatiefnemers
Initiatiefgroep ‘Koplopers in de Zorg’ bestaat uit Jaap Jan Brouwer, Giedo van der Zwan en Marcel van Marrewijk.
Het platform wordt ontwikkeld door C2I.

« terug