Persbericht Zorgbanenmarkt - Actueel

18-03-2019

Baan in de zorg trekt veel interesse

Werkzoekenden uit de regio Apeldoorn zijn donderdag 14 maart in grote getale naar de zorgbanenmarkt in Omnisport Apeldoorn gekomen. Met het WK Para-cycling Track op de achtergrond bezochten ruim 700 geïnteresseerden de stands van de elf aanwezige zorgorganisaties. En met succes! Een van de deelnemende zorginstellingen ging zelfs met ruim 200 relevante terugbelleads naar huis.

Een werkzoekende, die al tijden vastloopt in zijn banenjacht doordat zijn diploma nog in Syrië ligt, had binnen een halfuur een afspraak staan mét serieuze kans op een baan. En een van de bedrijven heeft al zoveel potentiële werknemers gesproken op de zorgbanenmarkt, dat ze overwegen om hun eigen banenmarkt, later dit jaar, te annuleren. Het zijn enkele voorbeelden van de zeer geslaagde bijeenkomst gisteren in Omnisport.

Wethouder Jeroen Joon gaf het startschot van de arbeidsmarkt. “De zorg verandert. Er is andere zorg nodig en technologische ontwikkelingen maken dat er anders gewerkt moet worden. Maar de vraag naar zorg blijft groeien, terwijl het aantal FTE’s in de zorg afneemt. Een zorgwekkende ontwikkeling. Ik omarm initiatieven als deze zorgbanenmarkt, waarin overheid, onderwijs en organisaties samen in actie komen om een tekort aan personeel tegen te gaan.”

Initiatief Zorgplatform Apeldoorn

De banenmarkt was een initiatief van Zorgplatform Apeldoorn, een samenwerkingsverband in Apeldoorn waar verschillende zorginstellingen, onderwijs en de gemeente vertegenwoordigd zijn. Door samen te werken, wil het platform ervoor zorgen dat de toekomstbestendigheid van de Apeldoornse zorgsector verbetert.

Voorzitter van Zorgplatform Apeldoorn, Jan te Loeke, kijkt tevreden terug op de banenmarkt. “Ik had niet durven dromen dat er 750 werkzoekenden op de Zorgbanenmarkt af zouden komen. Je gaat er natuurlijk altijd vanuit dat er animo is als je een evenement organiseert. Maar dit gaat mijn verwachting te boven, het is echt fantastisch!” 

Waardevol evenement behouden

Het succes van de zorgbanenmarkt is grotendeels toe te schrijven aan de samenwerking tussen de deelnemende partijen. Door vooraf een gezamenlijke zorgkrant te verspreiden in de Stedendriehoek wist heel werkzoekend Apeldoorn dat de banenmarkt eraan zat te komen. En omdat werkzoekenden tijdens het evenement meerdere gesprekken met verschillende werkgevers konden voeren, werd de banenmarkt extra waardevol. Zorgplatform Apeldoorn heeft aangegeven het evenement eerst te willen evalueren, maar dat er een zeer grote kans is op een tweede editie van de zorgbanenmarkt in 2020.

Meer interesse of vragen

Neem voor meer informatie over het Zorgplatform Apeldoorn contact op met Dion Klopman, relatiemanager Zorg bij gemeente Apeldoorn, via d.klopman2@apeldoorn.nl. Met vragen over de zorgbanenmarkt kunt u bij Bart van Uitert van Zorggroep Apeldoorn terecht via bart.vanuitert@zgapeldoorn.nl.

 

EINDE PERSBERICHT

« terug