Steunpunt Archimedes

Leren van je eigen ervaring
Je woont zelfstandig met je kind(eren) en hebt behoefte aan ondersteuning in de opvoeding. Iemand met wie je kunt bespreken wat voor jou en jouw kinderen op dat moment in je leven speelt. In je persoonlijke ontwikkeling, in je relaties maar ook over praktische zaken zoals je administratie. Iemand die je inzichten geeft en je stimuleert, zodat jij leert om voor jezelf op te komen. Om grenzen te stellen waardoor je je veilig kunt voelen. Wanneer je goed in je vel zit ben je immers een leuke moeder of vader.

Ondersteuning naar behoefte
Aan de hand van jouw hulpvragen formuleren we doelen waar we samen met jou aan werken. Onze begeleiders komen bij jou thuis, of ontmoeten je op een van de Ontmoetingsplekken. We betrekken jouw netwerk, je familie, vrienden en buren zoveel als mogelijk bij de ondersteuning. Dit zijn mensen waar je op terug kunt vallen als het nodig is. Ook kun je, bij dringende vragen, 24-uur per dag contact opnemen met een van onze medewerkers voor advies.

Voor jouw kind(eren)
Onze begeleiding omvat ook het rechtstreeks contact met jouw kind(eren). We bespreken wat er goed gaat en wat anders kan. We kunnen Home Video Training inzetten om jou te helpen bij het in beeld brengen van situaties waarin jij wilt leren. De gemaakte videobeelden bekijken en bespreken we samen. Dit kan van het in badje doen, voeden en slapen zijn tot hoe te reageren op onrust en driftig gedrag van jouw kind(eren). Vragen als: Wat gebeurt er in bepaalde situaties? en Wat gaat goed? en Wat zou je anders kunnen doen? komen aan bod.

Ontmoeten in de wijk
In de gemeenten in onze regio zijn Ontmoetingsplekken. Je bent er van harte welkom voor informatie en begeleiding maar ook om samen met anderen gezellig een kopje koffie te drinken en lekker te eten. Je kunt er meedoen aan allerlei activiteiten zoals handwerken, muziek en theater. Wij ondersteunen je graag in het vinden en bezoeken van een van deze Ontmoetingsplekken.

Wie komen in aanmerking?
Voor ambulante begeleiding is een passende WMO-indicatie nodig voor ‘ondersteuning thuis’.

Vragen of aanmelden?
Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Dit kan bij onze consulenten van Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg 141 in Apeldoorn. Een e-mail sturen kan naar: consulenten@de-passerel.nl of bel ons via: (055) 3683838.