Buitenschoolse opvang

In verband met de maatregelen van de coronacrisis bieden wij aangepaste buitenschoolse opvang. Aventurijn

Hoewel de leeftijden en de plek van de locaties verschillen, lijken de werkwijzen binnen de twee vormen van Buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen en jongeren erg op elkaar. De kinderen gaan overdag naar school en komen daarna naar onze BSO. Dit kan met de taxi of we halen ze op. Bij de BSO wordt samen gespeeld, binnen en buiten, er kan gesnoezeld worden en kinderen kunnen zich er rustig alleen vermaken. We koken, bakken en eten samen. Ook gaan we op een fijne manier met elkaar om. In overleg kunnen kinderen onder BSO-tijd specialistische zorg krijgen zoals fysiotherapie.

  • Wij bieden de buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar in het Kristal bij Aventurijn .
  • Voor de Tiener BSO, voor tieners en jongeren tussen 10 en 20 jaar, hebben we een eigen ruimte in ons dagcentrum Matenveld.

 

Naast de rustmomenten om bij te komen van de schooldag is het onderdeel uitmaken van de groep belangrijk. Zo praten we bij de Tiener BSO vrij over onderwerpen die de jongeren bezig houden. We stemmen de activiteiten af op hun leeftijden en behoeften. Het uitgangspunt is respect voor onszelf en de ander.