Campus Wilhelm Tell

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en wil je leren hoe het is om op jezelf te wonen in een veilige omgeving? Dan ben je welkom op onze campus aan de Wilhelm Tellstraat in de wijk Zevenhuizen. Je deelt er een woning met een andere jongere of woont zelfstandig. Er is een centrale ruimte waar je van ’s ochtends tot ’s avonds terecht kunt. Om samen te eten of voor een kop koffie of thee. Er is dus altijd iemand in de buurt.

Stap voor stap
Ergens naartoe werken, daar draait het om. Dat verwachten we ook van jou. Je volgt een opleiding, je gaat naar dagbesteding of je hebt een baan. Op de campus ga je op weg naar echt op jezelf wonen. Deze overgang doen we niet in 1 grote stap maar in 3 kleinere stappen. Die zetten we samen met jou:

  • Stap 1: Je deelt een woning met een andere jongere. Je staat op tijd op om naar school, dagbesteding of je werk te gaan en je verzorgt jezelf. Koken, eten, afwassen en de boodschappen doen we samen. Om je wegwijs te maken in de keuken volg je kooktrainingen.
  • Stap 2: je voert je eigen huishouden en eet steeds vaker in je woning. Je doet zelf je boodschappen en verzorgt je maaltijden. Je brengt wat je tijdens stap 1 geleerd hebt steeds meer in de praktijk.
  • Stap 3: je woont echt op jezelf buiten het terrein van de campus in een huurwoning. Je bent nu zover dat je heel veel zelf kunt, natuurlijk zijn wij nog in de buurt.

 

Op weg naar zelfstandig wonen
Wat we van je verwachten? Respect voor jezelf, voor de anderen en voor het dak boven je hoofd.
Dat je jezelf en je wensen voor de toekomst serieus neemt. Op de campus doe je mee met de verschillende activiteiten. Zo organiseren we leerzame bijeenkomsten over hoe je omgaat met boosheid maar ook over praktische dingen zoals hoe je je financiën het beste kunt regelen.  Om hierover te vertellen nodigen we jongeren uit die al wat verder in hun leven zijn.

Wie komen in aanmerking?
Bewoners van de Campus hebben een passende CIZ-indicatie nodig.

Aanmelden?
Aanmelden kan bij Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg 141 in Apeldoorn of bel (055) 3683838.