Woonvorm Cort van der Lindenstraat

Cort van der LindenstraatIn de Cort van der Lindenstraat in de wijk Vegtelarij, 800 meter van het dorpscentrum van Epe, is een eengezinswoning ingericht voor vier bewoners. Op de begane grond is de gezamenlijke woonkamer met open keuken, een zit-/slaapkamer, toilet en de schuur/garage. Op de eerste etage zijn twee zit/slaapkamers en de gezamenlijke badkamer met bad, douche en toilet. Op de tweede etage (zolder) is een zit/slaapkamer en een overloop met wasmachine en droger.

Redelijk zelfstandig
De bewoners hebben een lichte beperking en hebben op basis van hun indicatie recht op begeleiding. Ze zijn redelijk zelfstandig en kunnen met ondersteuning het huishouden runnen en de afgesproken dagstructuur vasthouden. Buitenshuis hebben ze geen tot weinig ondersteuning nodig. Bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten en deelname aan de maatschappij hebben de cliënten geen tot weinig begeleiding en/of ondersteuning nodig. Ze kunnen natuurlijk vaardigheden leren, maar zullen voor een deel afhankelijk blijven van de ondersteuning zoals zij dit aan de Cort van der Lindenstraat ontvangen.

Stimuleren en coachen
De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht. Bij de individuele begeleiding proberen we cliënten actief te stimuleren en te coachen in het ontwikkelen en versterken van vaardigheden. Op de Cort van der Lindenstraat werken wij middels de WKS methode. We gaan altijd uit van wat iemand kan. Om het groepsgevoel te stimuleren creëren we een sfeer van gezelligheid, veiligheid en wederzijds respect. De begeleiding is aanwezig tussen 16.30 uur en 20.30 uur. Buiten deze tijden is er ondersteuning vanuit locatie de Horsten mogelijk op afstand middels de beeldtelefoon. Alle cliënten hebben dagbesteding of werk. Ze maken gebruik van de reguliere vrijetijdsbestedingsmogelijkheden in Epe zoals sport of dans. Deelname aan deze clubs of verenigingen wordt door de begeleiding overigens actief gestimuleerd. De wekelijkse boodschappen doen we zoveel mogelijk zelfstandig. Het bereiden van het eten doen we zoveel mogelijk zelfstandig, daar waar nodig is de begeleiding er om ons te ondersteunen.

Wie komen in aanmerking?
Cliënten van de Cort van der Lindenstraat hebben een passende CIZ-indicatie nodig. Cliënten kunnen in het kader van scheiden wonen-zorg wonen in Cort van der Lindenstraat. Hierbij is het aanvragen van huurtoeslag en kwijtscheldingen mogelijk.

Aanmelden?
Aanmelden kan bij Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg141 in Apeldoorn of bel (055) 5268110