Woonvorm De Nieuwe Loine

Aan de rand van Wilp (Gemeente Voorst) ligt zorgboerderij De Nieuw Loine op een terrein van 1.7 hectare. De boerderij heeft een grote leefruimte met een inbouwkeuken waar voor de bewoners gekookt wordt. De cliënten hebben een eigen appartement op het terrein of zit/slaapkamer met sanitair in de boerderij.

Structuur
Cliënten van de Nieuwe Loine hebben een verstandelijke beperking, sterke gedragsstoornissen en vertonen probleemgedrag. Zij hebben persoonlijke en beschermende begeleiding nodig. Structuur en dus een duidelijke dagindeling is belangrijk. Door de ernstige problemen zijn er vaak meerdere begeleiders nodig voor de begeleiding en verzorging van de cliënt.

Intensieve begeleiding
De cliënten krijgen intensieve persoonlijke begeleiding en er worden duidelijke afspraken gemaakt. De gekozen vorm van begeleiding biedt veel structuur en is er op gericht gedragsproblemen kleiner te maken. Onze gedragskundigen zijn hier actief bij betrokken. De begeleiders regelen onderling het huishouden en helpen waar nodig bij de persoonlijke verzorging. Zij proberen de cliënten hier actief bij te betrekken. De bewoner wordt overdag en ‘s avonds door minimaal twee groepsleiders begeleid. In de nachten is er een slapende wacht. Er is dus sprake van 24-uurs directe zorg.

Werken op De boerderij
De bewoners krijgen overdag dagbesteding aangeboden op de boerderij. Ze verzorgen dieren, verschonen hokken, maaien gras en doen overige werkzaamheden die op een boerderij gedaan moeten worden. Daarnaast kunnen de bewoners sporten, fietsen en wandelen. Activiteiten buiten de woonomgeving vinden onder begeleiding plaats. De maaltijden worden door de begeleiders verzorgd, de cliënten worden hier, binnen de mogelijkheden, actief bij betrokken. Bijvoorbeeld bij de samenstelling van de menu’s, samen boodschappen doen, tafel dekken en afruimen.

Wie komen in aanmerking?
Cliënten van de Nieuwe Loine hebben een passende CIZ-indicatie nodig. 

Aanmelden?
Aanmelden kan bij Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg141 in Apeldoorn of bel (055) 3683838.