Woonvorm Brinklaan

BrinklaanVlakbij het dorpscentrum van Epe, aan de Brinklaan, delen zes bewoners een eengezinswoning met drie etages. Op elke etage is een toilet en twee zit/slaapkamers met wastafel. Op de begane grond is de woonkamer met een open gemeenschappelijke keuken. Op de eerste en tweede verdieping is er een douchegelegenheid en de eerste verdieping heeft ook nog een bad. De locatie Brinklaan is gekoppeld aan het appartementencomplex van de Sint Maartensweg. Door middel van het domotica-systeem is er contact tussen beide locaties mogelijk.  

Vaste patronen
Bewoners van Brinklaan hebben een matige beperking en hebben op basis van hun indicatie recht op begeleiding. Buitenshuis hebben ze begeleiding/ondersteuning nodig. Door de vaste patronen en de grote mate van voorspelbaarheid is de woning aan de Brinklaan geschikt voor cliënten met een ASS (autisme spectrum stroornis). Bij de begeleiding staat het zoveel mogelijk deelnemen aan de maatschappij centraal. Het is niet mogelijk om op de Brinklaan te wonen wanneer je geen trappen kunt lopen. Cliënten hebben dagbesteding of werk en hun eigen vrijetijdsbesteding zoals sporten, koor e.d. Zij maken zoveel mogelijk gebruik van de mogelijkheden die verenigingen en accommodaties in Epe bieden, zelfstandig of met begeleiding. Samen koken doen we in het weekend. Van maandag t/m vrijdag worden de warme maaltijden voor de cliënten bereid vanuit de Sint Maartensweg. In de weekeinden koken cliënten samen met de begeleiding.

Begeleiding
De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht, waarbij de mogelijkheden van iedere cliënt centraal staan. Samen creëren we een sfeer van veiligheid, gezelligheid en wederzijds respect. Op de Brinklaan werken wij middels de methode WKS. Doordeweeks is er van 07.00 uur tot 10.00 uur en van 15.15 uur tot 22.45 uur begeleiding aanwezig. In de weekenden is er overdag ook iemand aanwezig. ’s Nachts kunnen de cliënten door middel van het domotica-systeem terugvallen op de slaapdienst van de Sint Maartensweg.

Wie komen in aanmerking?
Cliënten van de Brinklaan hebben een passende CIZ-indicatie nodig.

Aanmelden?
Wilt u meer informatie, een kijkje nemen op de locatie of wilt u iemand aanmelden, dan kunt u terecht bij Informatie & Advies.