Woonvorm Perronpad

Het PerronpadHet Perronpad ligt in een nieuwe wijk achter het station in Twello met het centrum op loopafstand. De voorziening bestaat uit een zogenaamde XXL-woning en 4 zelfstandige aanleunwoningen. Er wordt hier aan 8 cliënten huisvesting geboden. De XXL-woning heeft een grote woonkeuken en woonkamer. Op de eerste en tweede etage zijn twee ruime zit-/slaapkamers en een gezamenlijke badkamer. De aanleunwoningen zijn volwaardige appartementen en beschikken over een woonkamer met open keuken, slaapkamer en badkamer. Cliënten wonen hier zelfstandig.

Dagbesteding
Op het Perronpad wonen mensen met een lichte beperking die op basis van hun indicatie recht op zorg hebben. Door hun beperking hebben ze begeleiding of toezicht nodig bij het onderhouden van hun sociale contacten en dagelijkse verzorgingstaken. Daarnaast hechten zij ook waarde aan een stuk privacy en zelfstandigheid. De cliënten werken in het vrije bedrijf, via de sociale werkvoorziening of maken gebruik van de dagbesteding. Daarnaast doen ze aangepaste activiteiten bij verenigingen en clubs.

Stimuleren en coachen
De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht. Samen eten, TV kijken of deelnemen aan een activiteit. Bij de individuele begeleiding proberen we cliënten actief te stimuleren en te coachen in het ontwikkelen en versterken van vaardigheden. We gaan altijd uit van wat iemand kan. De begeleiding is dagelijks van 15.00 uur tot 22.00 uur aanwezig. Buiten deze tijden kunnen de cliënten terugvallen op de slaapdienst van De Barnte.

Wie komen in aanmerking?
Cliënten op het Perronpad hebben een passende CIZ-indicatie. Cliënten kunnen in het kader van scheiden wonen-zorg wonen op het Perronpad. Zij betalen zelfstandig de woonlasten en krijgen begeleiding vanuit de indicatie.

Aanmelden?
Aanmelden kan bij Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg 141 in Apeldoorn of bel (055) 5268110