Volwassene

Wij gaan uit van de mogelijkheden van ieder lid van onze samenleving. Om deze mogelijkheden te (leren) benutten is interactie met anderen onmisbaar. Voor onze cliënten, in al hun diversiteit, is er een fijne plek op een van onze locaties middenin de samenleving. Daar wordt nuttig werk gedaan en is ruimte voor creativiteit. Door cliënten binnen hun eigen mogelijkheden te ondersteunen, leren ze. Door samen te werken worden ze zelfstandiger en groeit hun zelfvertrouwen. Jongvolwassen, die op termijn graag willen werken, worden getraind om structuur aan te brengen en hun geheugen te benutten. Er zijn senioren die dagelijks verzorgd worden en af en toe met een medewerker buiten een wandeling maken. Al deze verschillende mensen bieden wij een plek waar ze vaak en graag zijn.

Voor volwassenen, woonlocaties

Zoveel mensen, zoveel woonwensen. Om aan zoveel mogelijk van deze wensen te kunnen voldoen bieden we veel verschillende woonlocaties. Een van onze uitgangspunten is dat mensen zoveel mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen buurt. Daarom zijn onze woonlocaties zo goed verspreid over de regio. Ook houden we rekening met de voorkeuren van de verschillende leeftijdsgroepen. Zo kunnen appartementen en eengezinswoningen gehuurd worden of juist gekozen worden voor een gedeelde woonvoorziening. De begeleiding is ook afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Van intensieve woonbegeleiding tot ambulante begeleiding aan huis.
Informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Dit kan bij Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg 141 in Apeldoorn of bel (055) 5268110.

Voor volwassenen, overig

Een actieve deelname aan de samenleving, dat is wat wij voor ogen hebben. We kijken naar de mogelijkheden en talenten van ieder mens. Als werk of opleiding hierop aansluiten, dan kan iedereen een waardevolle bijdrage leveren en daar zelf veel plezier aan beleven. Onze cliënten zijn dan ook actief op verschillende werklocaties en volgen gerichte beroepsopleidingen. Voor de nodige ontspanning zoekt ons Bureau Vrije Tijd samen met hen naar een geschikte vrijetijdsbesteding, bijvoorbeeld een sport die bij ze past of een andere leuke hobby. Ook organiseren we al jaren een breed scala aan begeleide vakanties in binnen- en buitenland.