Volwassene

Wij gaan uit van de mogelijkheden van ieder lid van onze samenleving. Om deze mogelijkheden te (leren) benutten is contact met anderen onmisbaar. Voor onze cliënten, in al hun diversiteit, is er een fijne plek op een van onze locaties middenin de samenleving. Daar wordt nuttig werk gedaan en is ruimte voor creativiteit. 

Door samen te werken word je zelfstandiger en groeit jouw zelfvertrouwen. Ben jij (jong) volwassene en wil je op termijn graag werken? Wij trainen jou om structuur aan te brengen in jouw leven en jouw geheugen te benutten. Ook ouderen die dagelijks begeleid worden en af en toe buiten een wandeling maken met een medewerker of vrijwilliger hebben bij ons een fijne woonplek.

Voor volwassenen, woonlocaties

Zoveel mensen, zoveel woonwensen. Om aan zoveel mogelijk van deze wensen te kunnen voldoen bieden we veel verschillende woonlocaties. Een van onze uitgangspunten is dat mensen zoveel mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen buurt. Daarom zijn onze woonlocaties zo goed verspreid over de regio. Ook houden we rekening met de voorkeuren van de verschillende leeftijdsgroepen. Zo kunnen appartementen en eengezinswoningen gehuurd worden of juist gekozen worden voor een gedeelde woonvoorziening. De begeleiding is ook afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Van intensieve woonbegeleiding tot ambulante begeleiding aan huis.

Meer weten over de mogelijkheden? Dit kan bij onze consulenten van Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg 141 in Apeldoorn of bel (055) 3683838.

Voor volwassenen, overig

Een actieve deelname aan de samenleving, dat is wat wij voor ogen hebben. We kijken naar de mogelijkheden en talenten van ieder mens. Als werk of opleiding hierop aansluiten, dan kan iedereen een waardevolle bijdrage leveren en daar zelf veel plezier aan beleven. Onze cliënten zijn dan ook actief op verschillende locaties voor arbeidsmatige dagbesteding en volgen gerichte beroepsopleidingen. Voor de nodige ontspanning zoekt ons Bureau Vrije Tijd samen met hen naar een geschikte vrijetijdsbesteding, bijvoorbeeld een sport die bij ze past of een andere leuke hobby.