De Kruidentuin

Samen in het groen

Bij ons moderne groencentrum aan de rand van Twello, De Kruidentuin, werken we samen als één team: cliënten en begeleiders. Het is een plek om je handen uit de mouwen te steken. Naast het werken in de winkel, kaarsenmakerij en kwekerij is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Ook senioren uit de omgeving bieden wij een plek voor dagbesteding. Naar behoefte nemen zij deel aan de bestaande activiteiten en genieten van de dynamiek.

Onze winkel

Per seizoen hebben we een wisselend aanbod aan eigen gekweekte (groente)planten, perkgoed en verse kruiden. Ook verkopen we onze handgemaakte kaarsen, die meegaan met de woontrends.  

De kaarsenmakerij

Hier maak je samen met de andere teamleden, op een ambachtelijke manier, kaarsen in allerlei vormen en kleuren. Volgens eigen ontwerp, op bestelling, met een foto of tekst en als relatiegeschenk.

De kwekerij

Wist je dat er tien soorten hedera (ook wel bekend als klimop) zijn? Die worden in onze kwekerij gekweekt. Help mee aan een van de stektafels en laat de planten wortelen in de stektunnel. Hierna verdelen we ze over het bedrijf om in het volle daglicht te kunnen groeien. Als ze voldoende uitgegroeid zijn, help je mee de planten te verzamelen. Ze worden naar de landelijke veiling Plantion in Ede gebracht. De planten staan bij vele bloemistketens en tuincentra bekend om de zeer goede kwaliteit, daar zijn we trots op! In de kwekerij doe je meer dan alleen de hedera’s kweken. Verzorg bijvoorbeeld onze kippen, help het buiten netjes houden rondom het gebouw en verzorg onze kamerplanten en perkgoed!

Koffiecorner, kinderfeestjes en workshops

Tijdens het rondkijken kunnen onze klanten heerlijk zitten in onze koffiecorner of buitenterras. Help jij mee in de bediening of om iets lekkers bij de koffie en thee voor ze te bakken? Ook kinderen zijn van harte welkom, zij vieren bij ons een onvergetelijk kinderfeestje in de kaarsenmakerij en/of kwekerij.  Voor volwassenen organiseren we leuke workshops, compleet met koffie en gebak.

Het gebouw

De Kruidentuin is niet zomaar een groencentrum. Je vindt ons in een modern gebouw met veel glas en dus daglicht. We werken er milieuvriendelijk. De planten worden bewaterd met regenwater, mijten worden ingezet voor biologische bestrijding van ongedierte en door paletkachels wordt puur natuur gestookt. Zelfs de overgebleven as is mest voor de planten.

Meer informatie

Lenteklokje 3
7392 AJ Twello

Tel: 0571 270 886

Bekijk onze online brochure:

De Kruidentuin