Woonvorm Aalscholver

De Aalscholverweg is een van de verbindingswegen tussen het Apeldoorns Kanaal en de Kayersdijk in Apeldoorn-Zuid. In deze wijk vol historie is onze bijzondere woonlocatie gevestigd. Er is een speels en creatief vormgegeven hoofdgebouw met appartementen, waarin geen enkel appartement hetzelfde is. In de twee moderne bijgebouwen zijn eenpersoons- en tweepersoonswoningen gerealiseerd, hierdoor is samenwonen mogelijk. Voor velen is het wonen op deze plek een bewuste keuze.

Gezelligheid en rust
De leeftijd van de volwassen bewoners ligt tussen 19 en rond de 60 jaar. Iedere bewoner heeft een eigen appartement of woning. Een van de uitgangspunten is: Je hebt buren en toont respect voor elkaar. De bewoners ontdekken wat ze zelf kunnen. In de eigen woning met woonkamer, keukenblok en badkamer is zelfstandigheid het uitgangspunt.  Zo heeft iedereen een eigen wasmachine en droger. Zelf ontdekken, zelf een begin maken en wanneer nodig is er altijd een begeleider aanwezig. De meeste bewoners koken zelf, doen hun eigen boodschappen en eten in hun eigen appartement. Alleen of gezamenlijk met buren. Jonge bewoners krijgen training om hun zelfstandigheid te vergroten. Voor bewoners die niet zelf koken is het mogelijk om te eten in de gezamenlijke,  multifunctionele, ruimte. Er kan dus zowel gezelligheid als rust opgezocht worden.

Contact met buurt
Op deze woonlocatie mag iedereen zichzelf zijn, dat respecteren we van elkaar. Hoewel de leeftijden verschillen gaan de meesten dagelijks naar hun werk. Iedereen heeft een eigen huisnummer en een deurbel, we lopen dus niet zomaar bij elkaar naar binnen. Om iedereen te informeren is er regelmatig bewonersoverleg.  Bij zo’n groep veelzijdige bewoners past een veelzijdig team van begeleiders, waarvan 24 uur per dag iemand aanwezig is. Ook houden zij contact met hun collega’s op de andere voorzieningen. Er is veel aandacht voor interactie met mensen in de buurt. Er zijn plannen voor een gezamenlijke tuin met onder andere zelf verbouwde groente. Op de aanwezige gemeentegrond wordt een speelplek voor kinderen uit de buurt ingericht. Woonlocatie Aalscholver is een mooie plek om een (nieuwe) start te maken.

Wie komen in aanmerking?
Bewoners van de woonlocatie Aalscholver hebben een passende CIZ-indicatie nodig.

Aanmelden?
Aanmelden kan bij Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg 141 in Apeldoorn of bel (055) 3683838.