Woonvorm De Barnte

De BarnteDe Barnte ligt aan de rand van het centrum van Twello met alle voorzieningen op loopafstand. De woonvoorziening bestaat uit vier ruime eengezinswoningen voor in totaal 11 cliënten. Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer en een eigen tuin met schuur voor algemeen gebruik. Cliënten hebben hun eigen zit/slaapkamer op de eerste etage.

Dagbesteding
In De Barnte wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking die op basis van hun indicatie recht op zorg hebben. Door hun beperking hebben ze begeleiding of toezicht nodig bij het onderhouden van hun sociale contacten en dagelijkse verzorgingstaken. De cliënten werken in het vrije bedrijf, via de sociale werkvoorziening of maken gebruik van de dagbesteding. Daarnaast doen ze aangepaste activiteiten bij verenigingen en clubs.

Stimuleren en coachen
De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht. Samen eten, TV kijken of deelnemen aan een activiteit is mogelijk. Bij de individuele begeleiding proberen we cliënten actief te stimuleren en te coachen in het ontwikkelen en versterken van vaardigheden. We gaan altijd uit van wat iemand kan.

Begeleiding
Op doordeweekse dagen zijn er ’s avonds begeleiders aanwezig. Tijdens de nacht is er op een locatie een begeleider voor de vier woningen. In het weekend is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Wie komen in aanmerking?
Cliënten in De Barnte hebben een passende CIZ-indicatie. Cliënten kunnen in het kader van scheiden wonen-zorg wonen op De Barnte.

Aanmelden?
Aanmelden kan bij Informatie & Advies aan de Nijbroekseweg 141 in Apeldoorn of bel (055) 5268110