Woonvorm De Geode (beneden)

Geode (beneden)Op loopafstand van winkelcentrum Anklaar in de wijk Zevenhuizen ligt een van de nieuwste voorzieningen van De Passerel: De Geode. De voorziening bestaat uit twee etages en biedt woonruimte aan 22 cliënten. Op de benedenverdieping zijn 12 plekken voor ernstig meervoudig beperking jongeren (EMG). Op de bovenverdieping zijn 10 ruime (45 m2) appartementen voor volwassenen. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een lift.

Samen leven
Op de benedenverdieping van De Geode streven we naar een goede balans in de groepsamenstelling. Hierbij wordt rekening gehouden met de sociale en verbale mogelijkheden en de behoefte aan een levendige of juist prikkelarme omgeving.

Wat is EMG?
Ernstig Meervoudig Beperkt hebben een ernstige verstandelijke beperking en een ernstige lichamelijke beperking. Bewegingen die voor de meeste mensen gewoon zijn (staan, lopen, wijzen, etc.), zijn voor hen vaak niet mogelijk. Daarbij hebben ze mogelijk afwijkend gedrag door bijvoorbeeld autisme of beperkingen in het zintuiglijk functioneren (horen en zien).

Een warm thuis
Begeleiders van De Geode, die 24 uur per dag beschikbaar zijn, zorgen voor vertrouwdheid, herkenbaarheid en continuïteit. De woonvoorziening is een warm thuis met huisregels als bij ieder ander gezin, waar geborgenheid, relationele warmte en continuïteit zijn gegarandeerd. Naast rust en regelmaat hebben de bewoners van De Geode veel prikkels en plezier nodig om de buitenwereld te beleven en nieuwe dingen te ontdekken. Zij hebben er alleen ‘anderen’ voor nodig.

Prikkels en plezier
Cliënten bij De Geode maken gebruik van dagbesteding. We doen actieve activiteiten zoals weekenduitjes, maar ook activiteiten zoals zelf muziek maken, zingen, (rolstoel) dansen, voorlezen of relationele contacten. In de weekenden koken cliënten samen met de begeleiding. Doordeweeks wordt er een verse maaltijd verzorgd door de kookdame.

Wie komen in aanmerking?
Cliënten van De Geode hebben een passende CIZ-indicatie nodig.

Aanmelden?
Aanmelden kan bij Informatie & Advies.