Woonvorm De Geode (boven)

Geode (boven)Op loopafstand van winkelcentrum Anklaar in de wijk Zevenhuizen ligt een van de nieuwste voorzieningen van De Passerel: De Geode. De voorziening bestaat uit twee etages en biedt woonruimte aan 22 cliënten. Op de benedenverdieping zijn 12 plekken voor ernstig meervoudig beperkte jongeren (EMG). Op de bovenverdieping zijn 10 ruime (45 m2) appartementen voor volwassenen. De appartementen beschikken over een woongedeelte met keukenblokje en een badkamer met douche en toilet. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een lift.

Redelijk zelfstandig

De bewoners hebben een lichte beperking en hebben op basis van hun indicatie recht op begeleiding. Ze zijn redelijk zelfstandig en kunnen met ondersteuning het huishouden runnen en de afgesproken dagstructuur vasthouden. Bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten en deelname aan de maatschappij hebben de cliënten begeleiding en toezicht nodig. Ze kunnen natuurlijk vaardigheden leren, maar zullen voor een groot deel afhankelijk blijven van de zorg zoals zij dit bij De Geode ontvangen.

Stimuleren en coachen

De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht. Bij de individuele begeleiding proberen we cliënten actief te stimuleren en te coachen in het ontwikkelen en versterken van vaardigheden. We gaan altijd uit van wat iemand kan. Om het groepsgevoel te stimuleren creëren we een sfeer van gezelligheid, veiligheid en wederzijds respect. Dagelijks van 7.00 uur tot 21.00 uur is begeleiding aanwezig. In de weekenden is er ook begeleiding van 9.00-20.00 uur. Buiten deze uren kan er altijd een beroep gedaan worden op de 24-uurs zorg van De Geode beneden. Alle cliënten hebben dagbesteding of werk. Ze maken gebruik van de reguliere vrijetijdsbestedingsmogelijkheden in Apeldoorn zoals sport of dans. Deelname aan deze clubs of verenigingen wordt door de begeleiding overigens actief gestimuleerd. Koken doen de cliënten samen met de begeleiding.

Wie komen in aanmerking?

Cliënten van De Geode hebben een passende CIZ-indicatie.

Aanmelden?
Aanmelden kan bij Informatie & Advies.