Woonvorm De Nieuwe Loine

Onvoorwaardelijke ondersteuning, 24 uur per dag

Landelijk wonen aan de rand van Wilp? Werken op een zorgboerderij? Dit kan los van elkaar en gecombineerd bij De Nieuwe Loine. Dat is toch uniek? De Nieuwe Loine is een boerderij en daar is altijd wat te doen. De dieren moeten dagelijks verzorgd worden, de terreinen en tuinen onderhouden en het hout gekloofd. Je hoeft je echt nooit te vervelen!

Jouw eigen woonplek

Bij ons heb je een eigen appartement met een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Onze insteek is: zelf doen wat je zelf kunt. Jezelf verzorgen, je appartement opgeruimd en schoon houden. Er wordt iedere avond voor de bewoners gekookt, wie zin heeft mag natuurlijk meehelpen. De andere bewoners zijn volwassenen met wie je gezamenlijk kunt werken, pauze houden, een kop koffie drinken, een boodschap kunt doen en eten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in jouw eigen appartement te eten.

Werken op de boerderij

Bij zelfstandig wonen hoort ook structuur in de dag, naar dagbesteding of naar je werk gaan. Dit kan op een andere werkplek maar ook op ons eigen erf. Er is altijd wat te doen; de dieren voeren, heggen snoeien, grasmaaien op de zitmaaier en in het voorjaar en zomer fruit plukken en noten rapen in onze eigen boomgaard. Dit verwerken we in onze zelfgemaakte jams, appelsap, walnotenpasta en walnotenhoning. Deze verkopen we onder de naam Stoere Streken op verschillende plekken in Wilp, op de kraam bij onze boerderij en op markten.

Beweging en creativiteit

Naast het werken begeleiden we je ook bij voldoende lichaamsbeweging zoals zwemmen. We hebben verschillende activiteiten; een creatieve ruimte waar je kunt tekenen en we koken en bakken samen op vaste dagen. Natuurlijk hebben we ook een mooie plek waar we hout bewerken. Als je voor het eerst bij ons komt onderzoeken we wat jij leuk vindt om te doen op onze boerderij en welke activiteit daarbij past.

Ons uitgangspunt: onvoorwaardelijke ondersteuning, 24 uur per dag. We zijn er voor elkaar, ongeacht wat er gebeurt. We geven elkaar de ruimte en maken verschillen bespreekbaar, hierbij maken we gebruik van de methodiek Triple C. Natuurlijk zijn jouw ouders/verzorgers en verwanten altijd van harte welkom met vragen of opmerkingen.

Wie komen in aanmerking?
Bewoners van De Nieuwe Loine hebben een passende indicatie nodig voor intensief begeleid wonen. Cliënten die willen werken op de boerderij hebben een passende indicatie nodig voor dagbesteding of arbeidsmatige dagbesteding.

Vragen of aanmelden?

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Dit kan bij onze consulenten van Informatie & Advies.