Woonvorm St. Maartensweg

St. MaartenswegHet appartementencomplex aan de Sint Maartensweg heeft 12 appartementen verdeeld over drie etages. Elk appartement bestaat uit een woonkamer met een keukenblokje, slaapkamer en een douche met toilet. Er is een gemeenschap¬pelijke woon- en eetkamer. In het gebouw is een lift aanwezig. Het complex ligt op 200 meter van het dorpscentrum van Epe waar alle algemene voorzieningen gemakkelijk te bereiken zijn.

Begeleiding en toezicht
In het complex aan de Sint Maartensweg wonen mensen met een matig beperking die op basis van hun indicatie recht op zorg hebben. Door hun beperking hebben ze continu begeleiding of toezicht nodig bij het onderhouden van hun sociale contacten en het dagelijks leven. De cliënten vragen om structuur, voorspelbaarheid en een duidelijke dagindeling. Er is weinig tot geen sprake van psychiatrische problemen en/of gedragsproblemen. De verwachting is dat cliënten de rest van hun leven afhankelijk zullen zijn van de zorg die nu geboden wordt.

Stimuleren en coachen
De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht. Samen creëren we een sfeer van veiligheid, gezelligheid en wederzijds respect. Bij de individuele begeleiding proberen we cliënten actief te stimuleren en te coachen in het ontwikkelen en versterken van vaardigheden. We gaan altijd uit van wat iemand kan. Op de Sint Maartensweg wordt gewerkt middels de methode WKS. De begeleiding creëert hiervoor goede randvoorwaarden door duidelijke afspraken met iedere individuele cliënt te maken. Ouders/verwanten zijn nauw betrokken bij dit proces. Er is sprake van 24-uurszorg. Medewerkers zijn door middel van dagdiensten, extra diensten (’s avonds en ’s ochtends) en de slapende wacht aanwezig. Schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes wordt door de huishoudelijk medewerker uitgevoerd.

Vrije tijd

Vrije tijdAlle cliënten hebben dagbesteding of werk en daarnaast hun eigen vrijetijdsbesteding zoals sporten, dansen en koor. Ze gaan naar de bestaande verenigingen en clubs in Epe. In de gezamenlijke huiskamer kunnen ze elkaar ontmoeten, een spelletje doen of samen tv kijken. In de weekenden koken cliënten samen met de begeleiding. Doordeweeks wordt de maaltijd verzorgd door een kookdame.

Wie komen in aanmerking?
Cliënten van de Sint Maartensweg hebben een passende CIZ-indicatie nodig.

Aanmelden?
Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Dit kan bij onze consulenten van Informatie & Advies.