Woonvorm Orden


Zelf ontdekken wat ik kan
Ben jij er echt aan toe, om op eigen benen te staan? Om zelf te ontdekken wat je kunt? Om nieuwe dingen te leren, zelfstandig maar niet alleen. Wie weet hebben wij een plek voor jou in onze moderne woonlocatie Orden. Hier wonen (jong) volwassenen in de leeftijden van 22 tot 38 jaar in een eigen appartement. Wij bieden er de begeleiding die jij nodig hebt om goed voor jezelf te kunnen zorgen.

Zelfstandigheid uitbreiden
Je hebt een eigen appartement met een woonkamer, keukenblok en badkamer. Wij verwachten dat je binnen jouw mogelijkheden voor jezelf en je woning zorgt. Voor het wassen van je kleding en het schoonmaken hebben we een mooi stappenplan gemaakt, dan weet je zeker dat je niets overslaat. Als het je een keer niet lukt, dan helpen we je natuurlijk. Vergeet niet om je boodschappen te doen want je verzorgt je eigen maaltijden. Dit kan in een kookgroepje of samen met een van onze kookdames. Als jij je kookkunsten laat zien, dan komen medebewoners vast graag bij jou eten. Als je zin hebt in gezelschap, nodig ze dan uit. Gezellig! Ook buiten je eigen appartement hoef je je niet te vervelen, er is altijd wel iemand in de gezamenlijke woonkamer, keuken of op het gezellige buitenterras. Met elkaar zorgen we ervoor dat die ruimtes opgeruimd blijven.
Wil je een eigen huisdier? Als het niet te groot is, dan overleggen we graag met je over de aanschaf en verzorging. Denk er wel aan om oppas te regelen als je met vakantie gaat.

In gesprek blijven
Bij op eigen benen staan hoort ook structuur in de dag, naar dagbesteding of naar je werk gaan. Als het nodig is hebben we contact met onze collega’s op de verschillende voorzieningen. Op onze woonlocatie is dan ook 24-uur per dag een begeleider aanwezig. Met verschillende mensen in een gebouw wonen, betekent verschillende normen en waarden. Dit respecteren we van elkaar. Ons uitgangspunt is: elkaar ruimte geven en verschillen bespreekbaar maken. Natuurlijk zijn jouw ouders/verzorgers daarbij altijd van harte welkom met vragen of opmerkingen. Fijn om te zien dat ze betrokken zijn!

Ambulante begeleiding
Wil je een stap verder en lukt het om zelfstandig in de wijk te wonen? Dan bieden we jou ambulante begeleiding. We gaan met je in gesprek en staan naast je als je hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld in contact met instanties of over je financiën.

Kom je in aanmerking?
Bewoners van de woonlocatie Orden hebben een passende indicatie nodig voor ‘wonen met ondersteuning’.

Vragen of aanmelden?
Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Dit kan bij onze consulenten van Informatie & Advies.

Bekijk onze online brochure:

Woonvorm Orden