Woonvorm van Limburg Stirum

Woonvoorziening Twello

In de woonvorm Van Limburg Stirum bieden we zorg aan volwassen cliënten, met 24-uurs wonen indicatie. Het ‘begeleiden’ staat voorop. Onze medewerkers bieden een duidelijke dagstructuur in een beschermde woonomgeving. We bieden 24-uurs zorg. Dus ook ’s nachts zijn begeleiders aanwezig. Cliënten hebben een WLZ zorgprofiel VG3, VG4 en VG6 en WMO beschermd wonen.

18 studio’s
In 2021 is de woonvorm ingrijpend verbouwd. Het bestaat uit twee gedeelten die met elkaar zijn verbonden. Er zijn 18 studio’s: zeven op de begane grond en negen studio’s op de eerste verdieping. In de tuin zijn nog twee extra studio’s. De nieuwe studio’s zijn tussen de 20 en 24 m2 groot. Er is een gemeenschappelijke ruimte, keuken en ruime fietsenstalling. Het is fijn wonen aan de Van Limburg Stirum!

“Mijn zoon heeft een ruime studio waar hij naar muziek kan luisteren, puzzelen of knippen. En wil hij helpen koken of met anderen televisie kijken, dan kan dat in de gemeenschappelijke keuken en woonkamer” (mevrouw Tabor).

Een veilige thuisbasis
De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht. De ondersteuningsvragen van iedere cliënt leggen we vast in een zorgplan. Onze begeleiders ondersteunen hen bij het ontwikkelen en versterken van hun vaardigheden. Daarnaast zorgen we voor een veilige thuisbasis.

Werk en vrije tijd
Alle cliënten gaan overdag naar hun werk, een dagvoorziening of sociale werkvoorziening. In hun vrije tijd bezoeken cliënten zelfstandig of onder begeleiding clubs of verenigingen. De begeleiding organiseert regelmatig activiteiten binnenshuis.

Koken en eten
In de studio is een eigen keukenblok met kraan en spoelbak, ruimte voor een koelkast en een aansluiting voor een elektrische kookplaat. Cliënten die zelf kunnen koken of dit willen leren, schaffen een eigen kookplaat en koelkast aan. Samen koken en eten kan ook. Een begeleider kookt dagelijks in de gemeenschappelijke keuken. Wie zin heeft, helpt met koken of kookt (onder begeleiding) in zijn of haar eigen studio.

Midden in een woonwijk
Het Gelderse dorp Twello ligt tussen Deventer en Apeldoorn, dicht bij de rivier de IJssel. De woonvorm staat midden in een woonwijk. Voor de woonvorm ligt een ruim speelveld en in 10 minuten loop je naar het dorpscentrum van Twello.

“Dat dorpse, dat gevoel van ons-kent-ons, maakt het prettig om hier te wonen.”
(Teamcoördinator Jolande Meijerink)


Meer informatie
Heeft u belangstelling voor een van deze mooie studio’s? Dan is het goed om te weten dat cliënten voor deze woonvorm een passende CIZ-indicatie nodig hebben. Onze medewerkers van Informatie & Advies vertellen u er graag meer over. Bel met (055) 368 38 38 of stuur een e-mail naar consulenten@de-passerel.nl